محمد علی فتحی

پایگاه خبری رسانه حاج فتحی، پاسخ به مسائل شرعی، مشاوره، استخاره

محمد علی فتحی

پایگاه خبری رسانه حاج فتحی، پاسخ به مسائل شرعی، مشاوره، استخاره

محمد علی فتحی
طبقه بندی موضوعی
پاسخ های استاد

مشاوره مکتوب2

سؤال:

من دختر15ساله ای دارم که تا3 سال پیش خیلی خوب بود اما ازآن به بعد همه واجبات دینی را ترک کرده و به شدت پرخاشگرشده است طوری که رابطه عادی هم نمی توانیم با او برقرارکنیم.

چه کارکنیم که حداقل بشود با او حرف زد؟

ضمنا فقط حق را باخودش می داند .


جواب:


برای حل این مشکل گام به گام مراحل ذیل را انجام دهید:


1-اینکه دختر  شما خیلی خوب بوده و قبلا واجبات دینی را انجام می داده نشان می دهد که زمینه دینی مناسبی داشته است و عامل دگرگونی رفتار او یاعاملی خارجی است و یا اینکه نوع رفتار شما با وی مطابق با رفتارهای پیشین شما با وی نبوده است و با احساس تناقض در رفتار شما دچار دوگانگی شده است.

2-باید به دنبال جستجوی علت اصلی بروز این اتفاق باشید.

3-بهترین راه برای کشف علت اصلی این تحول، مقایسه حالات و روحیات دخترتان در دو بازه زمانی گذشته و زمان فعلی است.

4-کاغذی بردارید و با کمک همسرتان این تفاوت رفتاری دخترتان را در دو زمان یاد شده مقایسه کنید.

5-لطفا در این باره، به تغییر رفتار خودتان هم دقت کنید.

6-اگر والدین خود تغییر رفتار دهند تأثیر روی فرزند هم خود را نشان خواهد داد.

7-ببینید دخترتان دوست جدیدی پیدا کرده است که نگرش او را به زندگی تغییر داده یا نه؟ اگر چنین فردی در زندگی دخترتان وارد شده، در یک جلسه خصوصی با دخترتان آثار بد این دوستی را فقط تذکر بدهید و نهی نکنید و بگذارید درباره ادامه این دوستی خودش تصمیم بگیرد.

8-با توجه به سن حساس دختران، سعی کنید مثل یک فرد بزرگ با او برخود کنید و از جملات آمرانه و دستوری پرهیز کنید. بهتر است خواسته ها خود را برایش به صورت پیشنهادی مطرح کنید.

9-کارهای خوب دختران را بزرگ کرده و تشویق کنید و درباره رفتارهای بد او، بدون سرزنش تند، صرفا به تذکّر و آگاهی دادن اکتفا کنید.

10-   سعی کنید از دوستان خوب و تاثیر گذار دختران و یا از اطرافیان مؤثر و مورد اعتماد دخترتان، در زمینه بهبود رفتار وی کمک بگیرید.

11-    رابطه عاطفی والدین با فرزندان با محبت زیاد حل می شود. سعی کنید به دختران این اعتماد را بدهید که امین، حامی، مشوّق، کمک کننده و دلسوز هستید.

12-   برای مدتی دست از نصیحت کردن بردارید و اگر قرار است نصیحت نمایید آن را در موقع مناسب، وقت خلوت، و در فواصل زمانی طولانی بیان دارید.

13-   دقت کنید که دلیل پرخاشگری، گاهی به ضعف جسمانی و کم خونی نیز بر می گردد که در این باره سعی کنید از یک متخصص تغذیه مشورت بگیرید.

14-   همواره برای موفقیت و محافظت فرزندتان دعا کنید.

 پاسخ از: خادم اسلام و مسلمین محمد علی فتحی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی